Al bijna drie dagen in Nepal! - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van moniquederwig - WaarBenJij.nu Al bijna drie dagen in Nepal! - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van moniquederwig - WaarBenJij.nu

Al bijna drie dagen in Nepal!

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg

04 Maart 2011 | Nepal, Kathmandu

Na een prima reis met Etihad airlines kwamen we afgelopen woensdag een half uur eerder dan gepland in Kathmandu aan. De immigratie verliep ongewoon snel en in een wip stonden we met onze tassen buiten op onze vriend Jagat te wachten. Die zat echter vast in het verkeer. In de hele buurt rondom Pashupatinath stond het verkeer vast vanwege de viering van het Shivaratri festival. Niet enkel honderden saddhu’s trekken op die dag naar deze tempel maar ook duizenden en duizenden pelgrims uit heel Nepal en India. De straten overvol met mensen en de lucht vol van marihuana (het genotsmiddel van Shiva). Het was dus gelijk aanpassen aan het tijdsconcept van Nepal dat in zoveel opzichten van ons tijdsconcept verschilt.
Het weerzien met zoveel vrienden is altijd hartverwarmend. Ons ‘stam’ café- restaurant Gaia is sinds een half jaar op een andere plek. Een heerlijke plek waar ik nu na een mooie dag in Sankhu met een fruitsalade en een kruidenthee dit berichtje aan het schrijven ben.

Ricky is er ook en vanmorgen zijn Rolf, Ricky en ik met een taxi naar Sankhu gereden. Wat is de weg slecht geworden sinds de vorige regenperiode. Doel van de reis het LDC bezoeken in hun nieuwe huis.
We kijken er allemaal naar uit maar ik voel toch een beetje spanning. Hoe zal het er uitzien? Het gebouw is in juli vorig jaar feestelijk geopend in aanwezigheid van de Nederlandse studenten en sinds oktober onze veertig geestelijk gehandicapten en hun tien begeleiders hier. Vanaf de weg zien we het gebouw al liggen, we lopen over de paddy naar de ingang. Kinderen en team komen op ons af en er is een hartelijk weerzien. Natuurlijk willen we graag een rondleiding hebben. Wat ziet het er allemaal goed uit! Het team heeft echt hartstikke hard gewerkt om alles in te richten. De klaslokalen ruim en licht. In de snoezelruimte, die er uitnodigend uitziet zitten twee leerlingen: Pipin en Diwash. Pipin heeft de gitaar in zijn handen en maakt muziek en Diwash is aan het dansen. We verbazen ons hoe ritmisch ze beiden zijn. Het is er zo rustig! De rust lijkt een gunstige invloed te hebben op de kinderen. Er wordt minder geschreeuwd. De kamers zien er tiptop uit, alles netjes opgeruimd. De badkamers, keuken en eetkamer schoon. We praten met Sita, de kok, die zich een koningin voelt in haar keuken. Mooi om te zien dat de dingen die we samen bedachten ook inderdaad praktisch zijn en bruikbaar. Het back-up system werkt prima en ook de warm water voorziening doet zijn werk. Ik vraag meerdere teamleden hoe ze zich hier voelen. Stuk voor stuk geven ze aan dat ze hier graag wonen. Rekha (de vrouw die de leiding samen met haar man heeft) zegt ook hier heel graag te wonen. Enkel ze is bang ………….voor de tijger die hier af en toe ’s nachts langs loopt. Een foto van een afdruk van een poot vormt het bewijs. Ook zijn er wat drugsverslaafden die hier ’s avonds rondhangen. Johan Cruyff heeft dus toch weer gelijk:”Ieder voordeel heb zijn nadeel!”

We maken ons echter ook wat zorgen. We schrikken van Mamata, die er slecht uitziet. Ze trilt over haar hele lichaam en haar ogen staan heel vreemd. Dit is een zaak die we moeten nagaan.
Ook kregen we gisteren het bericht dat Suman in Pokhara in het ziekenhuis gelegen heeft. De artsen adviseerden dat hij zo snel mogelijk naar de Gangala Hartkliniek in Kathmandu moet komen. Dat zijn we dus nu aan het regelen. Eens kijken of we zijn pleegmoeder en hem met een vliegtuig kunnen laten meekomen. Wordt aan gewerkt!

De eerste dag hebben we een ceremonie in het Sechen monastery waar onze vriend Tashi woont, meegemaakt. Een zwarte hoeden dans door 22 monniken. De dans rekent af met alle negatieve energie die het afgelopen jaar is opgebouwd. Eerst met zachte hand daarna heel krachtig en sterk. Nou dat kon ik met alle stress van de afgelopen periode wel gebruiken.
We hebben hier in ieder geval al heel wat positieve energie opgedaan die we gaan gebruiken om onze kids zo goed mogelijk te helpen.
Gauw weer meer! Een warm namaste Monique en Rolf

Gisteren zijn we gestart met een bezoek

• 04 Maart 2011 - 16:51

Simone Jeuken:

Hoi Monique,
    Weer in Nepal, wat super!
    Wat fijn dat het LDC in goede staat is.
    Succes met wat je nog gaat doen daar!
    Simone

• 04 Maart 2011 - 21:12

Renate Schrooders:

Hee Monique en Rolf,

Fijn om te lezen dat jullie een voorspoedige reis gehad hebben en al weer druk in de weer zijn in Nepal. Wij hebben vandaag een mooie dag gehad op school met een prachtige zonovergoten carnavalsoptocht!! Veel succes met al jullie "projecten" de komende weken!!

groet, Renate

• 04 Maart 2011 - 21:30

Marlies:

Fijn bericht, veel liefs voor iedereen daar.

• 04 Maart 2011 - 22:29

Marjo:

Fijn te vernemen dat jullie veilig zijn aangekomen in Nepal Veel succes met alle activiteiten en geniet
    Liefs,
    Marjo

• 04 Maart 2011 - 22:55

EEF:

Hoi Monique en Rolf,
    Wat leuk om dit te lezen nu we er zelf geweest zijn kun je je er een voorstelling bij maken. Ik zie weer uit naar jullie volgende bericht. Veel plezier daar.
    Ps. ik zie bij jullie plus 32 graden, ik vertrek morgen naar een oord met min 10 graden !!!!

• 05 Maart 2011 - 10:33

LEO:

MOOI DAT JULLIE WEER TER PLEKKE ZIJN EN FIJN DAT WE WEER EEN BEETJE MEEMOGEN. EEN GOED VERBLIJF EN TOT LATER
    LIEFS VOOR ALLEMAAL DAAR
    LEO

• 06 Maart 2011 - 13:05

Cathrien:

Hallo Rolf en Monique! Heel veel succes met alles wat jullie er gaan doen! Geniet van alles en groet Jagat en Anita van ons! Carnavals groeten uit Ulestraten

• 07 Maart 2011 - 09:01

Idy Theeven:

Dag Monique,

Ik krijg een ontroerd gevoel bij het lezen van jouw verslag. Ik kan me de spanning die je voelde bij het bezoeken van "jouw huis" zo goed voorstellen. Positieve energie doe ik hier op aan de zonnige kust van Sicilië. Het is er heerlijk. Als ik in mijn mailbox lees wat er de komende tijd op me afkomt dan wil ik het liefste hier blijven. La dolce vita!

Doe de groetjes aan Rolf en Ricky en let een beetje op jezelf.
    Na jouw terugkeer wil ik eens met je praten over wat je nodig hebt voor de verzorging van Suman.

Saluti!

Idy

• 07 Maart 2011 - 10:15

Edith:

Hallo Monique en Rolf,
    Fijn dat het LDC zo mooi is geworden
    en dat de rust en de omgeving zo"n goede invloed heeft op de kinderen. Ik wens jullie veel succes, met alle goeds dat jullie voor de kinderen doen!
    Groeten,
    Edith

• 07 Maart 2011 - 21:20

Linda:

Lieve Monique, Rolf en Ricky wat fijn dat jullie er weer zijn en weer zoveel kunnen betekenen voor die mooie mensen daar. Gelukkig hebben jullie het LDC in goede staat aangetroffen, een pak van mn hart. De volgende keer hoop ik nog eens mee te kunnen gaan. Tot gauw, ik volg jullie reis, veel geluk en succes, liefs Linda

• 08 Maart 2011 - 12:01

Agnes Aarts:

Hallo Monique en Rolf
    wat fijn dat jullie zo`n goede reis hebben gehad en er weer zo`n warm welkom is voor jullie. Hier zijn we ook in warme sferen,het weer is geweldig het carnaval met de kinderen was super,een kleurrijke optocht door Houthem City en het carnaval in Mestreech is ook genieten! We wensen jullie heel veel succes ,alle goeds en we denken aan jullie!
    Dikke kus Agnes en Frans

• 09 Maart 2011 - 12:19

Teunis:

o geweldig om je verslag te lezen Monique, doe ze de hartelijke groeten daar. Hopelijk gaat tbeter met Mamata en Suman.